ZZ Top, Texicali (2012)

by Gabriel Szünder

A Texicali a ZZ Top első digitális EP-je, és azért lett megjelentetve, hogy a türelmetlen rajongók képet formálhassanak a szeptemberben La Futura címmel érkező nagylemezről. Új ZZ Top stúdióalbum nem volt már kilenc éve, úgyhogy a türelmetlenség indokolt. Amúgy sok értelme nincs a Texicalinak, hiszen az Antenna óta a banda ugyanazt az elemi blues-rockot nyomja, és valószínűleg kevesen feltételezték, hogy a szakállrockerekre épp az Úr kétezertizenkettedik évében jött rájuk a kísérletezgetés. A La Futuraról fel lehet tételezni, hogy az év egyik lemeze lesz, de ezt a Texicali nélkül is meg lehetett volna tenni. Billy Gibbonsnak és társainak minden pórusából szivárog a blues, és már rég megszokták, hogy jó nótákat írjanak. Más milyet már valószínűleg nem is tudnának.

A Texicali négy számot jelent. Ezek közül talán az Over Yout lenne értelme külön megemlíteni. Ilyen elegáns férfibánat-balladát Gary Moore halála óta kevesen tudnak írni.

Nem igazán ajánlanám a Texicalit egyetlen igazi ZZ Top rajongónak sem. Túl nehéz elviselni hogy tizenöt perc után vége lesz. Jobb kivárni a La Futurat.

Advertisements