Briganti, Demo (2012)

by Gabriel Szünder

Nem minden ami rock n’ roll jó, de ez jó. Mármint, a Briganti bemutatkozó demoja. Íme a nyers tények: „Három meghallgatható és letölthető dallal mutatkozik be a klasszikus rock’n’roll vonalat képviselő Briganti zenekar, amelyben olyan arcok egyesítették erőiket, mint Barbaro Attila gitáros (Junkies, Zorall stb.), Boros „Pöpi” Péter dobos (Junkies, ex-Sing Sing), Szőke „Szöszö” Gábor gitáros (Joystix. KGB), Csizmadia Dávid énekes, valamint Marton Zoltán basszusgitáros (Joystix, Holy Shit!).” Ezt kiegészítendő, Szöszö a következőket nyilatkozta a Hammernek: „Még tavaly tavasszal dobta fel Attila, hogy mi lenne, ha összehoznánk egy rock’n’roll bandát, valami olyasmit, mint a Stones, a Black Crowes vagy a Primal Scream.” Össze is hozták. A Take Away lett a Rolling Stones nóta, a Suicide for You  a Black Crowes,  a Jet meg a Primal Scream (volt is nekik valami Big Jet Plane-jük).

Félretéve a viccet, a Take Away-nél, még azt hittem hogy a Briganti egy ilyen Imperial State Electric – szerű, indie lelkületű, „nyomtunk elég hard rockot, játszunk má’ valami garázs rockot” típusú dolog lesz, de a Suicide For You countrys, délies hangjaiban már egy másfajta lazaság van. Igazi amerikai lazaság. Ugyebár a Stones is onnan tanulta. A Jet is tiszta Keith Richards esszencia, ha már erről van szó.

Szuper ez a bemutatkozó három szám. Beton, ahogy mifelénk mondják. Ha majd lesz nagylemez, respektből le sem lopom a netről. Elmegyek és megveszem a CD-t. (Bár a fentiek alapján lehet kapok egyet ajándékba.)

Advertisements