Have No Clue, On The Road EP (2012)

by Gabriel Szünder

A Have No Clue Facebook oldalára öles betűkkel van kiírva, hogy BIG NEWS COMING SOON. Lehet ez azt jelenti, hogy végre feltöltenek valami kézzelfogható információt a zenekarról. Mert egyelőre annyit lehet onnan megtudni, hogy a HNC egy magyar pop-punk együttes. Ez meg nem sok. Ezt magamtól is kitaláltam, nagyjából az On The Road EP hatodik másodperce körül. Mármint hogy a banda pop-punkban utazik. A magyar részt nem annyira, mert ez a zene egyfajta univerzális nyelv. Lehet ezt játszani az univerzum bármelyik részén. Szóval az információnak ebben az istenverte korában jó lenne bőkezűbben bánni vele. Az információval.

Úgy általában a netről sem lehet sok mindent megtudni a Have No Clue karrierjéről. Találtam viszont egy rövid kis recenziót az On The Road-ról, ami annyira értelmetlen, hogy akár én is írhattam volna. A szöveg szerzője a pop-punk kulturális jelentőségéről elmélkedik ott és a punk történelem hajnalán keresgéli a Have No Clue hatásait. Azért ne essünk túlzásokba. Azért ne menjünk már vissza a Descendentsig. Szinte látom magam előtt a HNC tagjait, ahogy a kilencvenes évek végén órákat töltenek az MTV előtt, hátha elkapnak valami Blink 182 klipet. Szerencsés esetben a What’s My Name Againt.

Három szám van az On The Road-on. Mind a három jó. Mind a három ingyen letölthető. Plusz, az EP borítója is szép. Nagyon nem punk.

Advertisements